Khamis, 7 Jun 2012

Diari 1 ~~ Kenduri kahwin Abg Jijan yang Awesome !!

Assalamualaikum semua..

Pagi ni tak ramai orang dan tak banyak kerja nak buat , so Arra boring dan bukaklah blog.. Nak merepek pagi2 ni jap.. He He He.. Ok , aku nak cerita pasal kenduri kahwin Abg Jijan 3 Jun lepas.. Almost a week dah , tapi baru hari ni dapat update sbb BUZY.. He He He.. Bukan selalu dalam family besar ada yang nak kahwin.. Tu pun lepas 4 tahun Abg Jijul kahwin , ea kot.. Aku pun tak berapa nak ingat.. Nah , tahun 2012 ni , Abg Jijan plak kahwin.. Bakal kakak saudara kami orang Kedah.. Tu diaa , orang Kedah jadi family orang Perak.. Hewhew.. * Kenapa aku gelak macam tu? Ha Ha Ha.. Abaikan yang tu.. OK , start hari khamis dah BUZY semuanya.. Ada yang buat doorgift , cari barang tu , cari barang ni , buat tu , buat ni dan segala persiapan la.. Semua family berkumpul dari mak-mak , bapak-bapak , pakcik-pakcik , makcik-makcik , kezen2 dan saudara terdekat.. Memang happening la kenduri kali ni.. 3 hari 3 malam kami berkampung kat Dataran Sungai Jahang , sebab kami buat kenduri tu kat dataran sungai..  Hari Sabtu , kami dah BUZY memasak untuk makan malam bagi pihak pengantin perempuan.. Kira kami layan memang TIPTOP la.. ^_^

Penat jangan cakaplah , tapi kerjasama dari family besar akhirnya kenduri ni selesai dengan jayanya la.. Kegembiraan jelas terpancar dari riak2 wajah kami semua.. Eceh wah !! Ha Ha Ha  , tapi memang d'best la  kenduri kali ni.. Hm , agak2 dalam masa 1/2 tahun ni ada tak abg2 dan kakak2 saudara yang nak kahwin?? Tak sabar nak rasa balik moment happy macam ni.. Kenduri a.k.a gathering reramai antara family mmg menyeronokkan.. Kat sinilah kita dapat tengok , kasih sayang antara family tu bertambah erat , sepupu2 bertambah rapat sampai gelak ketawa tak ingat dunia.. :):):) Budak2 pun seronok , seronok dapat jumpa kezen2 yang sebaya dan main sampai taknak tido.. Hewhew.. Seronok sangat2 , terasa buat kerja sampai 2-3 pagi.. Bungkus bunga telur , pack2 doorgift , potong bawang , potong tu , potong ni , dan sesekali dengar makcik2 ni bergosip sambil gelak ketawa.. ^_^.. Memang menyeronokkan la.. Aktiviti rewang ni patut diamalkan lah especially time2 kenduri.. Memang dapat mengeratkan hubungan silaturrahim sesama keluarga.. Kekecohan tu yang buat semua ni jadi best dan happening.. Malas nak cerita panjang2 , hewhew.. Kat bawah ni ada pic kahwin.. Korang tengoklah ye.. Kalau tak nak , takyah tengok.. Hewhew.. *aku dah gelak macam tu dah.. ^_^



Ni gambar anak-anak dara yang tgh tunggu turn untuk kahwin.. Ha Ha Ha.. kecuali yang pegang kipas tu.. Lambat lagi Arra nak kahwin.. :)








Ni pulak , pengantin lelaki dan perempuan.. Awesome kan !! ^_^




Ni pulak , gabungan anak dara dan mak dara.. Hewhew



Tengah makan beradap.. *_*





Moment ni macam sedih skit.. T_T





Kalau ada masa Arra story lagi dan letak gambar banyak2.. hewhew.. ^_^




2 ulasan:

  1. mmg seronok walaupun letih.. hehe.. apa2 pun , sgt enjoy masa ni..:)

    BalasPadam